W tym artykule
Wyświetl szczegóły usługi
Konfigurowanie nieaktywnych konfiguracji automatycznego usuwania
Ustawienia ogólne Webex Contact Center
list-menuW tym artykule
list-menuOpinia?

Wyświetlanie szczegółów usługi i skonfigurowanie ustawień automatycznego usuwania dla Webex Contact Center.

Wyświetl szczegóły usługi

Sekcja Szczegóły usługi opisuje szczegóły poziomu platformy, z których korzysta najemca, w tym platformę Webex Contact Center, kanał cyfrowy, kanał głosowy i opcje telefonii, które są włączone.

1

Zaloguj się do organizacji klienta za pomocą Control Hub.

2

Przejdź do Centrum kontaktów > Ustawienia > Ogólne.

3

W sekcji Szczegóły usługi można wyświetlić następujące szczegóły:

  • Kraj prowadzenia działalności

  • Szczegóły platformy

  • Kanał cyfrowy

  • Kanał głosowy

  • Telefonia

Konfigurowanie nieaktywnych konfiguracji automatycznego usuwania

Webex Contact Center umożliwia administratorom trwałe usuwanie obiektów konfiguracyjnych oznaczonych jako nieaktywne. Pomaga to klientom usuwać niechciane konfiguracje, zachować lekki ślad konfiguracyjny i poprawić wydajność aplikacji. Po zaznaczeniu obiektu jako nieaktywnego można je okresowo usuwać, włączając funkcję autooczyszczania w centrum sterowania.

Następujące nieaktywne typy obiektów konfiguracyjnych można trwale usunąć:

  • Profile użytkowników
  • Profile pulpitu
  • Rodzaje pracy
  • Kody pomocnicze
  • Zasady progowe
  • Profil umiejętności
  • Zespoły
  • Witryny
  • Punkty wejścia
  • Punkty wejścia na zewnątrz
  • Kolejki
  • Kolejki na zewnątrz
  • Układy pulpitu
  • Zmienne globalne
  • Profile multimedialne
  • Definicje umiejętności
1

Zaloguj się do organizacji klienta za pomocą Control Hub.

2

Przejdź do Centrum kontaktów > Ustawienia > Ogólne.

3

W sekcji Automatyczne usuwanie nieaktywnych konfiguracji w łącz przełącznik Włącz automatyczne czyszczenie.

4

Na liście rozwijanej wybierz liczbę miesięcy, po których nieaktywne obiekty zostaną automatycznie oczyszczone. Wartość ta musi wynosić od 1 do 12 miesięcy.

5

Kliknij przycisk Zapisz. Pojawi się komunikat, że konfiguracje zostały zapisane. Nieaktywny obiekt zostanie wyczyszczony na podstawie wybranego czasu czyszczenia.

Czy ten artykuł był pomocny?
Czy ten artykuł był pomocny?