Webex Calling изпраща имейли за услуги, специфични за обажданията, включително прикачени файлове към гласова поща и известия за събития за обаждания. Cisco ще актуализира системата за разпространение на имейли от 8 май 2024 г., за да побере наскоро обявените насоки за имейли на Google и Yahoo.

От април 2024 г. Google ще отхвърли процент от несъответстващия имейл трафик и постепенно ще увеличи процента на отхвърляне.

Например: Ако 75% of a sender’s traffic meets the requirements, Google starts rejecting a percentage of the remaining 25% на трафик, който не отговаря на изискванията.

С тази времева линия е изключително важно Cisco да актуализира инфраструктурата, тъй като много абонати използват акаунти в Google Gmail.

За подробна информация относно тази актуализация и времевата линия вж ЧЗВ относно указанията на изпращача на Имейл на Google и се обърнете към препоръките на Yahoo в Указания на Yahoo за изпращач на Имейл . Въпреки това, няма график за прилагане на препоръките за най-добри практики на Yahoo.

В подготовка за ограниченото отхвърляне на несъответстващи имейли на Google Gmail, Cisco ще актуализира следното:

  • Заглавки на Имейл , особено заглавката FROM, където ще бъде името на подателяwebex_comm @webex.com и имейл адрес ще бъде пощенски началник@<serverID> .bcld.webex.com

  • Отговор до и X-от заглавката ще имаwebex_comm @webex.com

Ето пример за заглавките на имейла преди и след промяната.

преди:


To: John Doe <jdoe1234@gmail.com>
Subject: Voice Message Attached from +18907654321 - Alice
From: webex_comm@webex.com

След :


To: John Doe <jdoe1234@gmail.com>
Subject: Voice Message Attached from +18907654321 - Alice
From: "webex_comm@webex.com" <postmaster@vmail01-us.bcld.webex.com>
X-From: webex_comm@webex.com
Reply-To: webex_comm@webex.com

Cisco ще актуализира инфраструктурата, за да поддържа удостоверяване на имейл с помощта на DKIM, да наблюдава изходящия имейл трафик и да отговаря на стандартите за формат на съобщения (RFC 5322).

Партньорите и клиентите може да се наложи да актуализират филтъра за СПАМ, за да продължат да получават имейли от услугите за обаждания на Webex Calling . Освен това крайните потребители може да се наложи да променят своя имейл филтър или правила, за да продължат да получават имейли от услугите за Webex Calling .


 

Ако потребителите са получавали имейли от webex.com домейн успешно без никакви конфигурирани филтри или правила, тогава не се изисква действие.

За да получавате известия от услугите за обаждания на Webex Calling , конфигурирайте своя SPAM или имейл филтър, за да позволява имейли от следния адрес:

*.bcld.webex.com

*.webex.com

Ако не е възможно да разрешите домейн с заместващи знаци, тогава разрешете следните домейни, където се намират пощенските сървъри.

РегионДомейн
Австралия

vmail01-au.bcld.webex.com

vmail02-au.bcld.webex.com

Япония

vmail01-jp.bcld.webex.com

vmail02-jp.bcld.webex.com

EMEA

vmail01-eun.bcld.webex.com

vmail02-eun.bcld.webex.com

vmail01-eu.bcld.webex.com

vmail02-eu.bcld.webex.com

САЩ

vmail01-us.bcld.webex.com

vmail02-us.bcld.webex.com

vmail03-us.bcld.webex.com

vmail04-us.bcld.webex.com

Канада

vmail01-ca.bcld.webex.com

vmail02-ca.bcld.webex.com