Oversikt

I en usannsynlig hendelse av en kundes nettverksavbrudd, eller et skybrudd, som hindrer brukere på dette nettstedet fra å koble til Webex Calling Dedicated Instance, tar Noden for utvidet overlevelse aktivt over ansvaret for samtaleruting . Under strømbruddet vil noden for forbedret overlevelse behandle alle intra-site-, PSTN- og nødanrop for brukerne på dette nettstedet.

Noden for utvidet overlevelse brukes under en av følgende hendelser:

  • Kundens nettverksavbrudd – for eksempel WAN- eller ISP-brudd.

  • Tjeneste for dedikert forekomstsamtale er utilgjengelig.

Oversikt over løsning

En Unified CM -node distribuert i kundens datasenter kobles til den dedikerte forekomsten Unified CM -klyngen som en node for utvidet overlevelse.

Under en overlevelseshendelse vil alle enhetene og tredjepartsintegreringene som støtter Node for utvidet overlevelse, failover.

Følgende er nøkkelspesifikasjonene for en node for utvidet overlevelse:

  • Maksimalt bare 8 noder for forbedret overlevelse kan distribueres i én Unified CM-klynge.

  • rundturtid (RTT) mellom Unified CM-klynge i dedikert forekomst og noden for utvidet overlevelse skal være lik eller mindre enn 200 millisekunder .

  • Maksimalt 7500 enheter kan registreres på noden for utvidet overlevelse under en hendelse med overlevelse.

  • Funksjonen støttes bare på Edge eller Partner Koble til, tilkoblingsalternativer for skyen.

Følgende er nøkkelspesifikasjonene for en node for utvidet overlevelse: Tabellen nedenfor viser funksjonssammenligningen mellom SRST og node for utvidet overlevelse:

Samtalescenarier

SRST

Node for forbedret overlevelse

Grunnleggende og tilleggssamtaler

(Innkommende, Utgående, Vent/Fortsett)

Ja

Ja

PSTN-anrop

Ja

Ja

Nomadisk Støtte for E911

Ja

Ja

EPIC CRM-integrering

Nei

Ja

SIP-integrasjoner

Ja

Ja

CTI-integrering

Nei

Ja

Oppkallingsstøtte (med CTI)

Nei

Ja

Slik bestiller du

1

Naviger til nettstedet for CCW-bestilling, og klikk deretter på Logg på for å logge på nettstedet:https://apps.cisco.com/Commerce/guest .

2

Klikk på Opprett overslag og legg til A-FLEX-3 SKU.

3

Klikk på Velg Alternativer og legg til de respektive SKU-ene for Webex Calling.

4

Velg « Dedikert forekomst av Webex Calling « og « Forbedret overlevelsesevne for dedikert forekomst av Webex Calling ” og oppgi regionantallet. Områdeantallet kan være lik eller mindre enn områdeantallet for Webex Calling dedikerte forekomster. Nedenfor finner du SKU-navn for funksjonen:

A-FLEX-DI-ESV (gjelder både Suite og EA)

A-FLEX-DI-NU-ESV (gjelder NU)

A-FLEX-DI-ESV-E (gjelder EDU i FLEX 3)

A-FLEX-DI-NU-ESV-E (gjelder EDU i FLEX 3)


 

Når bestillingen for Enhanced Survivability for Webex Calling Dedicated Instance er gjennomført, sendes det en e-post til «E- e-postadresse for e-levering» som er oppgitt i CCW, med informasjon om nedlasting av den oppstartbare ISO-en for Unified CM . Dette er nødvendig for at du skal kunne installere noden for forbedret overlevelse der du befinner deg. Vi tilbyr bare den oppstartbare ISO-en for de viktigste Unified CM -versjonene, og i et scenario der målversjonen din er forskjellig fra hovedversjonen, må du først installere hovedversjonen ved hjelp av den oppstartbare ISO-en som følger med, og legge inn denne oppgraderingen til samme versjon som utgiverversjonen til Unified CM for dedikert forekomst (ISO-oppgraderinger er tilgjengelige for alle å laste ned).

Aktiver forbedret overlevelsesevne


Se Forutsetning for å følge konfigurasjonen av brannmur-, DNS- og proxy-server før du fortsetter med installasjon og aktivering av noden for forbedret overlevelse.

Når funksjonen for utvidet overlevelse er lagt til i abonnementet, må du i Control Hub aktivere funksjonen for en bestemt region der noden for utvidet overlevelse skal distribueres.

1

Logg på Control Hubhttps://admin.webex.com/login , gå til Ringer >Dedikert forekomst > Forbedret overlevelsesevne. .


 

Funksjonen kan bare aktiveres i regionen(e) der tjenesten Dedikert forekomst er aktivert.

2

Klikk på Aktiver for at regionen skal starte aktiveringen av utvidet overlevelsesevne.


 

Når en bestemt region er aktivert, er handlingen irreversibel.

3

Når aktiveringen er vellykket, er flisen Forbedret overlevelse synlig i Unified CM -utgiverens høyre panel i den respektive regionen.


 

Hvis en dedikert forekomstregion har flere Unified CM -klynger, er flisen Forbedret overlevelse tilgjengelig i alle klyngens utgivernoder.

Legg til node for utvidet overlevelse

1

Naviger til Ringer > Dedikert forekomst > Administrer og velg en region . Under regionen velger du Unified CM -utgiveren som noden for utvidet overlevelse må legges til for.

2

I Forbedret overlevelsesevne flis, klikk Legg til node for overlevelse .

3

Oppgi IP-adresse for listen over noder, og klikk Bekreft . Vi oppgir vertsnavnet til noden for forbedret overlevelse. Når du installerer noden for forbedret overlevelse, bør du bruke den samme Vertsnavn og IP-adresse .


 

Maksimalt åtte noder for utvidet overlevelse kan legges til og aktiveres per Unified CM-klynge.

IP-adresse som er oppgitt i skjemaet ovenfor, kan ikke endres etter at den er lagt til.

4

Klikk på Bekreft og sammendragssiden vises.

5

Sammendragssiden inneholder alle detaljene som kreves for å installere noden for forbedret overlevelse. Klikk på Eksporter for å laste ned det detaljerte dokumentet. Den nedlastbare eksportfilen har alle nødvendige detaljer for å installere noden for forbedret overlevelse i ditt lokale miljø, for eksempel:

  1. Unified CM versjon og OVA-spesifikasjoner

  2. IP-adresse og vertsnavn for overlevelsesnodene

  3. Nettverks- og sikkerhetsinnstillinger på kundens nettverks- og brannmurside.

  4. Innstillinger for proxy-server for overlevelsesnoden for å nå Cisco Cloud.

Installer node for utvidet overlevelse

Installasjonen av Node for Enhanced Survivability er kundens eller partnerens ansvar. Du må installere Unified CM - publiserende node (frittstående) i datasenter (helst avdelingsstedet). Se følgende detaljer under installasjonen:

Noden for Enhanced Survivability skal være den samme versjonen som Unified CM -versjonen for dedikert forekomst. Versjonsdetaljene finnes i den nedlastbare eksportfilen, se Legg til overlevelsesnode i en Unified CM-klynge .

Som nevnt i Slik bestiller du utvidet overlevelsesevne , etter at du har lagt inn bestillingen for Enhanced Survivability i CCW, sendes en e-post med koblingen for nedlasting av den oppstartbare ISO-en for Unified CM til e- e-postadresse for e-levering .


Vi gir kun koblingen til hovedversjonen av oppstartbar ISO av Unified CM , og hvis du vil installere en annen versjon, må du først installere hovedversjonen og deretter oppgradere til samme versjon som den dedikerte forekomst-klyngen.


Enhanced Survivability Node støttes i Unified CM versjon V14 SU3 og nyere.

Det er nødvendig at noden for forbedret overlevelse kan nås fra skyen for dedikert forekomst gjennom den eksisterende noden.

Aktiver node for utvidet overlevelse

1

I Control Hub går du til Ringer >Dedikert forekomst > Administrer .

2

Velg ønsket Unified CM-utgiver > Forbedret overlevelsesevne og klikk Aktiver for noden for utvidet overlevelse som må legges til i klyngen som node for overlevelse.

3

I aktiveringsskjemaet må administratoren bekrefte at noden for utvidet overlevelse er installert i kundens datasenter med det nevnte vertsnavnet og IP-adresse.


 

Bare én node for utvidet overlevelse kan aktiveres om gangen i en Unified CM-klynge.

4

Følgende detaljer om den installerte noden for utvidet overlevelse må oppgis til Cisco, og denne informasjonen brukes til å konvertere Unified CM - publiserende node for forbedret overlevelse i kundeforutsetningen. Brukernavn og passord for OS-administrator er RSN-en som er installert av kunden i deres lokale.


 

Proxy-innstillingene er valgfrie og kan gjøres av kunden, ellers vil Cisco konfigurere det samme under aktiveringen. Hvis proxy-innstillingen må konfigureres av Cisco, vil « URL for proxy-server « og autentiseringslegitimasjon må oppgis i skjemaet.

5

Klikk på Aktiver og deretter Bekreft for å starte aktiveringen av noden for forbedret overlevelse.


 

Det anbefales på det sterkeste å aktivere noden for utvidet overlevelse i en vedlikeholdsperiode, da telefonene startes på nytt under aktiveringsprosessen.

6

Statusen for aktiveringen kan vises under, Ringer >Dedikert forekomst > Administrer > Velg Unified CM-utgiver -node, og i panelet til høyre vil flisen Forbedret overlevelse vise statusen. Følgende er statusen for overlevelsesnoden:

  1. Aktivering pågår – aktivering av noden for utvidet overlevelse pågår. Du kan klikke på «Vis detaljer» for å vise aktiveringsfremdriften mer i detalj og beregnet fullføringsdato og dato og klokkeslett.

  2. På nett – Når overlevelsesnoden er konvertert, vises statusen som «Online».

  3. Frakoblet – Når Cisco-skyen ikke kan nå overlevelsesnoden, vises statusen som «Frakoblet». Kunden må kontrollere installasjonen av overlevelsesnoden og nettverks- og sikkerhetsinnstillinger på sin side.

  4. Feil ved forhåndskontroll – Før selve konverteringen av noden, utfører Cisco en forhåndssjekk av noden for utvidet overlevelse som skal aktiveres. Du kan vise feilen mer detaljert ved å klikke på vise detaljer .


 
Hvis du ser Handling kreves status, klikk på vise detaljer for å få de detaljerte trinnene for å fortsette videre.

Feilsøking

Feil i administratorbrukernavn

administratorbrukernavn eller sikkerhetspassordet som er oppgitt i aktiveringsskjemaet, er ikke riktig, og Cisco kan ikke koble til noden for utvidet overlevelse ved hjelp av det samme. Problemet kan løses ved å klikke på Oppdater legitimasjon og oppgi riktig legitimasjon for å starte aktiveringsprosessen på nytt.

Enhanced Survivability Nodeversjon og nodetypefeil

Kontroller at noden for forbedret overlevelse som er installert i kundens forutsetning, er en frittstående utgiver noden og versjonen er den samme som for Unified CM -utgiveren i dedikert forekomst. Når rettelsene er utført, klikker du på Fortsett for å starte aktiveringsprosessen på nytt.

Feil i brannmurport

Kontroller at alle brannmurporter og konfigurasjoner av IP-adresse er utført som nevnt i delen « Nettverks- og sikkerhetsinnstillinger på kundens premiss «. Når rettelsene er utført, klikker du på Fortsett for å starte aktiveringsprosessen på nytt.

Varsel om Unified CM-sertifikat

Du mottar varselet hvis du administrerer Cisco Unified CM -sertifikatene. Du må signere CallManager-sertifikat og Tomcat-sertifikat og last opp til alle Unified CM -nodene i klyngen.


Når du signerer, må du kontrollere at noden for utvidet overlevelse er inkludert.

Når sertifikatene er signert og lastet opp, for å fortsette med aktivering, merk av i boksen og klikk på Aktiver .

Proxy serverfeil

Innstillingene for proxy-server må være riktige for at noden skal nå Cisco Cloud. Hvis du vil ha mer informasjon, se « Innstillinger for proxy-server ” og når proxyen er fikset, kan aktiveringen utløses på nytt ved å klikke på Fortsett .