Werk met een gedeelde lijn op uw telefoon
U kunt één telefoonnummer delen met een of meer van uw collega's. Als administratief medewerker bent u bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het screenen van gesprekken voor de persoon die u ondersteunt.
Als u een telefoonnummer deelt, kunt u die telefoonlijn gebruiken, net zoals u dat met elke andere lijn zou doen.
Wanneer u met uw gedeelde lijn werkt, moet u zich bewust zijn van de volgende speciale kenmerken van gedeelde lijnen:
-
Het gedeelde telefoonnummer wordt weergegeven op alle telefoons met hetzelfde nummer.
-
Als uw collega aan het bellen is, wordt op de gedeelde lijn op uw telefoon het pictogram Remote active weergegeven,
samen met de Shared - Callingstatus. Zodra de gedeelde oproep is beantwoord, verandert de status naarShared - Active. -
Als uw collega een gesprek beantwoordt of deelneemt aan een conferentiegesprek, wordt op de gedeelde lijn op uw telefoon het pictogram Remote active weergegeven,
samen met de Shared - Activestatus. U kunt uzelf toevoegen aan het lopende gesprek via de gedeelde lijn. -
Als uw collega een gesprek in de wacht zet, wordt op de gedeelde lijn op uw telefoon het pictogram Remote on hold weergegeven,
samen met de Shared - On holdstatus. U kunt het telefoongesprek hervatten via de gedeelde lijn. -
Als uw collega de privacyfunctie inschakelt, ziet de gedeelde lijn er als volgt uit:
- Als de gedeelde lijn in gesprek is, wordt op de gedeelde lijn het pictogram Inactief weergegeven
samen met de Shared - In usestatus. - In andere situaties wordt op de gedeelde lijn altijd het pictogram Inactief weergegeven
alleen.
Volgens de configuratie van uw beheerder ziet u misschien nog steeds
Shared - On holdop de gedeelde lijn, ook al biedt uw collega privacy. In dat geval kunt u het gesprek hervatten. - Als de gedeelde lijn in gesprek is, wordt op de gedeelde lijn het pictogram Inactief weergegeven
Voordat u begint
Uw beheerder heeft minstens één gedeelde lijn op uw telefoon geconfigureerd.
|
Op een gedeelde lijn kunt u de volgende acties uitvoeren (inclusief maar niet beperkt tot): U kunt de knop Meer gebruiken (...) om de softkey te vinden, als de betreffende functie op de telefoon is geconfigureerd.
|
Voeg uzelf toe aan een gesprek op een gedeelde lijn
U of uw collega kunt deelnemen aan een lopend gesprek op de gedeelde lijn om een gesprek in drie richtingen tot stand te brengen. Als het lopende gesprek een conferentie is, kunt u of uw collega ook deelnemen aan het lopende conferentiegesprek op de gedeelde lijn.
Als een gebruiker met wie u een lijn deelt de privacyfunctie inschakelt, kunt u de status van zijn of haar lijn niet zien en kunt u uzelf niet toevoegen aan het gesprek.
Voordat u begint
- Uw beheerder heeft de binnenvaartfunctie op de telefoon geconfigureerd.
- Een gedeelde lijn op uw telefoon toont de
Shared - Activestatus.
| 1 |
Selecteer of tik op de gedeelde lijn op het startscherm van de telefoon waarop de status wordt weergegeven
|
| 2 |
Selecteer of tik op Barge om uzelf aan het gesprek toe te voegen. Als u verbonden bent, neemt u deel aan een lopend gesprek of een conferentie. Als u deelneemt aan een lopend gesprek, wordt het scherm voor Barged-gesprekken weergegeven. Als u deelneemt aan een conferentiegesprek, wordt het conferentiescherm weergegeven. Als iemand het gesprek in de wacht houdt of parkeert, wordt de verbinding automatisch verbroken. Dit gedrag is niet van toepassing op conferentiegesprekken met binnenkomst. |
Privacy inschakelen op een gedeelde lijn
Privacy voorkomt dat anderen die uw lijn delen, informatie over uw belgegevens en gespreksgeschiedenis zien. Het beperkt ook de mogelijkheid van anderen om de gespreksstatus te zien.
Privacy is van toepassing op alle gedeelde lijnen op uw telefoon. Als u meerdere gedeelde lijnen hebt en de privacy is ingeschakeld, heeft dat gevolgen voor andere lijnen die uw lijn delen. Ze kunnen alleen de volgende twee situaties kennen:
- De gedeelde lijn is in gesprek. Het icoon is
, en de status is Shared - In use. - Voor de andere gespreksstatus op de gedeelde lijn wordt het pictogram weergegeven
alleen.
Als de telefoon die uw lijn deelt, privacy inschakelt, kunt u zoals gewoonlijk nog steeds via de gedeelde lijn bellen en gebeld worden.
Voordat u begint
Uw beheerder heeft de privacyfunctie voor uw telefoon geconfigureerd.
| 1 |
Ga als volgt te werk om de privacyfunctie op uw telefoon in te schakelen:
|
| 2 |
Ga als volgt te werk om de privacyfunctie op uw telefoon uit te schakelen:
|
Druk op de lijntoets die is
geconfigureerd met de privacyfunctie.
en de status verandert naar
Tik op de schakelaar
en wordt het privacypictogram groen
(indien beschikbaar).
en wordt de kleur van het privacypictogram teruggezet naar